Afspraak maken

IHO Hoortoestellen

Met betrekking tot het coronavirus, melden wij u dat er hygiënische maatregelen zijn getroffen, zodat u onze winkels kunt blijven bezoeken op afspraak.

IHO hoortoestellen

Niemand merkt dat u alles perfect hoort dankzij een hoortoestel in het oor

Zegt u steeds vaker “hè?!” en “Wat zeg je?”. Is die auto opeens veel dichterbij dan u dacht te horen? Draait u de volumeknop verder open dan normaal?

Grote kans dat u last heeft van gehoorverlies.

De meeste mensen hebben dit niet direct in de gaten. Of willen er liever niets van weten.

Een gehoortoestel is nogal opvallend en niet bepaald mooi. Toch?

Niets is minder waar!

De moderne in-het-oor (IHO) hoortoestellen zijn vrijwel onzichtbaar. Ze zorgen ervoor dat u alles weer hoort, zonder dat het iemand opvalt.

De ideale oplossing dus.

Behoefte aan meer informatie? Kom gerust langs op één van onze vestigingen om de mogelijkheden voor een IHO hoortoestel te bespreken.

Wat is een IHO-gehoortoestel?

Een in-het-oor of IHO-hoortoestel draagt u niet achter het oor, maar in de gehoorgang. Waar een traditioneel gehoorapparaat opvalt, doet een IHO-toestel dat juist niet.

Bijkomend voordeel is dat u geen last krijgt van een geïrriteerde oorschelp. Ook het dragen van een bril gaat probleemloos. Het hoortoestel zit immers niet in de weg.

Met een IHO-gehoorapparaat heeft u veel minder last van ruis door bijvoorbeeld de wind. Doordat het toestel in uw oor zit, heeft u een heel natuurlijke luisterervaring.

U kunt moeiteloos gesprekken voeren met meerdere mensen tegelijk. Zelfs in een omgeving waar veel lawaai is. Ook achtergrondgeluiden vormen geen enkel probleem.

Met een IHO-hoortoestel hoort u weer als vanouds.

IHO Hoortoestellen
IHO Hoortoestellen

Vrijwel onzichtbaar

De meeste mensen zijn niet weg van het dragen van een traditioneel gehoorapparaat. Erg opvallend en niet bepaald mooi.

Dat is het grote voordeel van een in-het-oor toestel. Deze zit grotendeels verstopt in uw oor. Met een doorzichtig draadje is het toestel er weer eenvoudig uit te halen.

Het zal niemand opvallen dat u een gehoorapparaat draagt.

Ideaal voor sporten en actief werk

Een traditioneel gehoorapparaat zit los achter het oor. Niet handig als u veel sport of een actief beroep heeft. In dat geval kunt u het toestel tussendoor verliezen.

Een IHO-apparaat wordt volledig op maat gemaakt en blijft de hele dag comfortabel zitten. Ren en spring zoveel u wilt: het hoortoestel blijft stevig op zijn plek. f

Voorzien van moderne technologie

Veel IHO-toestellen zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Ze kunnen voorzien zijn van een volumeschakelaar en/of programmaknop. Of juist zonder, zodat ze nog kleiner zijn. In dat geval kunt u het volume en de keuze voor het juiste programma regelen via een app op uw telefoon.

Het is ook mogelijk om uw gehoorapparaat via bluetooth te verbinden aan uw (Apple) smartphone. Vanaf dat moment luistert u muziek en voert u telefoongesprekken via uw gehoorapparaat.

Zo krijgt u echt een alles-in-1-hoortoestel.

Onderhoud is belangrijk

Zoals de naam al zegt: een IHO-toestel gaat in het oor. Daarin zit oorsmeer en dat is niet goed voor uw hoortoestel. Het is dan ook belangrijk dat u het oorsmeer geregeld van uw apparaat haalt.

Om te voorkomen dat uw hoortoestel verstopt raakt, zit er een filtersysteem in. Om te voorkomen dat uw gehoorapparaat stuk gaat, moet dit filtersysteem met enige regelmaat vervangen worden.

Tot slot is het van belang te beseffen dat de batterijen in een IHO-gehoortoestel klein zijn. Het apparaat is immers heel klein. Kleine batterijen gaan minder lang mee dan de grotere batterijen van klassieke gehoortoestellen. Ze moeten dan ook vaker vervangen worden.

Voor wie is een IHO-gehoortoestel geschikt?

Niet ieder oor leent zich voor een IHO-hoortoestel. De vorm en de grootte van uw oor zijn daarin bepalend.

Ook bij zwaar gehoorverlies is het onwaarschijnlijk dat u dit type gehoorapparaat krijgt. Onze audiciens adviseren IHO-toestellen met name bij licht tot matig gehoorverlies.

Wilt u weten of een in-het-oor hoortoestel voor u is weggelegd? Bezoek dan een van onze vestigingen en laat u adviseren door een ervaren audicien.

Ontdek of een IHO-hoortoestel bij u past

Behoefte aan meer informatie? Een IHO-toestel zelf uitproberen? Maak een afspraak en bespreek de mogelijkheden met een van onze audiciens in Arnhem of Doetinchem.

DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio Annemiek's Hoorstudio - Menzis