Afspraak maken

IHO Hoortoestellen

IHO hoortoestellen

Niemand merkt dat u alles perfect hoort dankzij onze IHO hoortoestellen

Zegt u steeds vaker “hè?!” en “Wat zeg je?”. Is die auto opeens veel dichterbij dan u dacht te horen? Draait u de volumeknop verder open dan normaal?

Grote kans dat u last heeft van gehoorverlies.

De meeste mensen hebben dit niet direct in de gaten. Of willen er liever niets van weten.

Hoortoestellen zijn zeer opvallend en niet bepaald mooi. Toch?

Niets is minder waar!

De moderne in-het-oor (IHO) hoortoestellen zijn vrijwel onzichtbaar. Ze zorgen ervoor dat u alles weer hoort, zonder dat het iemand opvalt.

De ideale oplossing dus.

Behoefte aan meer informatie? Kom gerust langs op één van onze vestigingen om de mogelijkheden voor IHO hoortoestellen te bespreken.

Wat zijn IHO-hoortoestellen?

Een in-het-oor of IHO-hoortoestellen draagt u niet als de standaard hoortoestellen achter het oor, maar in de gehoorgang. Waar een traditioneel gehoorapparaat opvalt, doen IHO-hoortoestellen dat juist niet.

Bijkomend voordeel is dat u geen last krijgt van een geïrriteerde oorschelp. Ook het dragen van een bril gaat probleemloos. Het IHO-hoortoestel zit immers niet in de weg.

Met IHO-hoortoestellen heeft u veel minder last van ruis door bijvoorbeeld de wind. Doordat het toestel in uw oor zit, heeft u een heel natuurlijke luisterervaring.

U kunt moeiteloos gesprekken voeren met meerdere mensen tegelijk. Zelfs in een omgeving waar veel lawaai is. Ook achtergrondgeluiden vormen geen enkel probleem.

Met IHO-hoortoestellen hoort u weer als vanouds.

IHO Hoortoestellen
IHO Hoortoestellen

Vrijwel onzichtbaar

De meeste mensen zijn niet weg van het dragen van een traditioneel gehoorapparaat. Erg opvallend en niet bepaald mooi.

Dat is het grote voordeel van een in-het-oor toestel. Een voorbeeld van IHO-hoortoestellen zijn IIC hoortoestellen (Invisible In the Canal). Dit is het kleine formaat (mini IHO-hoortoestellen). Deze zit grotendeels verstopt in uw oor. Met een doorzichtig draadje is het toestel er weer eenvoudig uit te halen.

Het zal niemand opvallen dat u een gehoorapparaat draagt.

Ideaal voor sporten en actief werk

Een traditioneel gehoorapparaat zit los achter het oor. Niet handig als u veel sport of een actief beroep heeft. In dat geval kunt u het toestel tussendoor verliezen.

IHO-hoortoestellen worden volledig op maat gemaakt en blijven de hele dag comfortabel zitten. Ren en spring zoveel u wilt: IHO hoortoestellen blijven stevig op hun plek.

Voorzien van moderne technologie

Veel IHO-hoortoestellen zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Ze kunnen voorzien zijn van een volumeschakelaar en/of programmaknop. In de behuizing zitten dan zowel de microfoon, verserker, microfoon als de batterij. Of juist zonder, zodat ze nog kleiner zijn. Dan is er minder plaats voor technische onderdelen. In dat geval kunt u het volume en de keuze voor het juiste programma regelen via een app op uw telefoon.

Een andere moderne technologie voor uw hoortoestel in het oor: Bluetooth. U kunt de IHO hoortoestellen met bluetooth verbinden van bijvoorbeeld uw (Apple) smartphone. Vanaf dat moment luistert u muziek en voert u telefoongesprekken via de IHO-hoortoestellen.

Bij dit type hoortoestellen (of oor toestellen) zitten alle onderdelen in een en dezelfde behuizing. Zowel de microfoon versterker, telefoon en batterij. Zo krijgt u echt een alles-in-1-hoortoestel.

Onderhoud is belangrijk

Zoals de naam al zegt: IHO-hoortoestellen zijn hoortoestellen in het oor. Daarin zit oorsmeer en dat is niet goed voor uw hoortoestel. Het is dan ook belangrijk dat u het oorsmeer geregeld van de IHO-hoortoestellen haalt.

Om te voorkomen dat de IHO-hoortoestellen verstopt raken, zit er een filtersysteem in. Om te voorkomen dat de IHO-hoortoestellen stuk gaan, moeten de filtersystemen met enige regelmaat vervangen worden.

Tot slot is het van belang te beseffen dat de batterijen in IHO-hoortoestellen klein zijn. Het IHO-toestel is immers heel klein. Kleine batterijen gaan minder lang mee dan de grotere batterijen van klassieke gehoortoestellen. Ze moeten dan ook vaker vervangen worden.

Voor wie zijn IHO-hoortoestellen geschikt?

Niet ieder oor leent zich voor IHO-hoortoestellen. De vorm en de grootte van uw oor zijn daarin bepalend.

Ook bij zwaar gehoorverlies is het onwaarschijnlijk dat u IHO-hoortoestellen krijgt. Hij is namelijk niet geschikt voor mensen met zwaar gehoorverlies. Onze audiciens adviseren IHO-hoortoestellen met name bij licht tot middelmatig gehoorverlies.

Wilt u weten of een in-het-oor hoortoestel voor u is weggelegd? Bezoek dan een van onze vestigingen en laat u adviseren door een ervaren audicien.

Ontdek of IHO-hoortoestellen bij u passen

Behoefte aan meer informatie? Een IHO-hoortoestellen zelf uitproberen? Maak een afspraak en bespreek de mogelijkheden met een van onze audiciens in Arnhem of Doetinchem.

DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio Annemiek's Hoorstudio - Menzis

Veelgestelde vragen

Waar is Annemiek’s Hoorstudio gevestigd?
Wij hebben twee locaties, deze zijn te vinden in Arnhem en Doetinchem.

Wij zijn er dus voor iedereen in de omgeving van Bemmel, Duiven, Elst, Huissen, Lichtenvoorde, Ulft, Aalten, Winterswijk en Velp.
Welke verschillende hoortoestellen zijn er mogelijk?
We bieden drie soorten hoortoestellen aan. De eerste is Completely In the Canal (CIC), dus onzichtbaar in uw oor. De tweede is In Het Oor (IHO) en de derde is Achter Het Oor (AHO). Welke wij u adviseren is afhankelijk van de mate waarin u hoorverlies heeft voor uw gehoor.
Welke merken biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
Wij bieden diverse merken aan. Hier een greep uit de merken:
- Widex
- Oticon
- Phonak
- Starkey
Welke modellen bieden jullie aan?
We hebben veel verschillende hoortoestellen in ons assortiment. We adviseren u graag over de meest passende oplossing. De volgende modellen bieden wij onder andere aan:
- Oticon Real
- ReSound Cochlear
- Oticon More
- Widex Moment
- Starkey Livio Edge Al
- Phonak Audéo Paradise
Welke vormen van gehoorbescherming biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
Wij bieden gehoorbescherming aan in verschillende vormen:
- Gehoorbescherming voor motorrijders en cabrio-bestuurders
- Zwemdoppen voor baby’s, kinderen en volwassenen
- Gehoorbescherming voor kinderen, bijvoorbeeld voor oudjaar of concerten
- Gehoorbescherming op maat, bijvoorbeeld voor schadelijke geluiden en muziek
Wat houdt het Hoorprofs keurmerk in?
Dit houdt in dat wij een zelfstandige audicien zijn en voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit. Wij werken als onderneming volledig merkonafhankelijk en bieden een uitgebreid assortiment hoortoestellen en hoorhulpmiddelen aan.
Hoe kan ik mijn hoortoestel opladen?
Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder batterijen of een accu. Welke batterijen behoren bij uw hoortoestel is afhankelijk van het type. Wij hebben hierover de nodige kennis en adviseren u hier graag over. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Hoe kan ik mijn hoortoestel schoonmaken?
U kunt uw hoortoestel schoonmaken met behulp van speciale reinigingsmiddelen. Welke dit zijn is afhankelijk van uw hoortoestel. Het regelmatig onderhouden van uw hoortoestel voorkomt jeuk en irritatie, bevordert de geluidskwaliteit en verlengt bovendien de levensduur van uw hoortoestel. Wij adviseren u graag en helpen u verder. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Worden de hoortoestellen vergoed door de verzekering?
Wij hebben een contract met alle verzekeraars. Neem contact op voor meer informatie of welke hoortoestellen vergoed worden door de verzekering en hoe wij u hierbij kunnen helpen.