Afspraak maken

Oticon hoortoestellen - Annemiek's Hoorstudio

Oticon hoortoestellen

Ondersteuning van de hersenfunctie

U wilt natuurlijk niets liever dan dat u of uw kind kunnen functioneren zoals ieder ander persoon. Met een gehoorbeperking kan dat lastig zijn, omdat veel signalen van buiten niet worden opvangen. Om deze reden is het lastiger om contact te leggen, voor kinderen wordt het moeilijker om gewoon kind te kunnen zijn. Daarom verkopen wij hoortoestellen van Oticon. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor zowel volwassenen als kinderen. Met goede toepassingen, die kindvriendelijk zijn en daarnaast ook aan u als ouder of leerkracht laten zien of het hoortoestel nog goed functioneert.

Uw kind kan weer zorgeloos kind zijn, spelen met vriendjes en vriendinnetjes en ontwikkelen naar behoren. Voor volwassenen zijn er diverse technologieën toegepast die u weer zorgeloos laten genieten.

In ons assoriment: Waarom Oticon

De hoortoestellen van Oticon zijn ontworpen om de hersenfunctionaliteit te ondersteunen. Eigenlijk heeft horen heel veel te maken met de hersenen. Zo begint de taalontwikkeling bij de geboorte. Voor slechthorende kinderen zal deze ontwikkeling dus stagneren. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk na de geboorte een diagnose te stellen. Hoe vroeger, hoe beter uw kind kan worden geholpen en hoe minder de ontwikkeling wordt vertraagd.

Oticon is baanbrekend op het gebied van hoortoestellen. De functionaliteiten van de hoortoestellen van Oticon. Er zijn hooroplossingen voor diverse leeftijden. Iedere leeftijd vraagt om andere toepassingen, omdat de ontwikkeling anders is binnen diverse leeftijden. Oticon denkt daarin mee en biedt de juiste oplossing voor ieder kind in iedere leeftijdsgroep. Voor volwassenen is er ook voor diverse leeftijdsklassen een andere toepassing. Zo is het voor veel mensen mogelijk weer goed te functioneren en het gehoor te verbeteren.

Kies voor de hoortoestellen van Oticon

Oticon hoortoestellen - Oticon
Oticon Hoortoestellen - Oticon

Het gehoor en de hersenen

Het belang van geluidsinformatie

Wanneer de hersenen niet de juiste signalen doorkrijgen vanuit het gehoor wordt het lastig om prikkels in de omgeving op te vangen. Een probleem met het gehoor is dan ook een probleem met de hersenen.

Dit komt doordat zich in de hersenen twee delen bevinden, ieder met een eigen functie. Het ene deel neemt voortdurend, onbewust, de omgeving waar en het andere deel selecteert wat belangrijk genoeg is om ook echt bewust waar te nemen. Wanneer gehoorproblemen optreden kan dit filter niet goed functioneren. Hierdoor wordt de hersenactiviteit minder, waardoor u uw omgeving nog minder goed waarneemt.

Los het gehoorverlies op

Voor het geheugen, sociaal functioneren en cognitieve vaardigheden zijn de twee delen van de hersenen die de omgeving waarnemen en geluiden filteren cruciaal. Om deze reden is het zo belangrijk dat we de gehoorproblemen en de beperking hierin oplossen.

Het functioneren wordt beter, er gaat weer een wereld open. Zeker voor de ontwikkeling van kinderen is dit van groot belang. Zij moeten nog vele ontwikkelingen doormaken. En daarbij speelt het gehoor zo’n belangrijke rol.

Spraak en gehoor

Niet alleen het gehoor zal toenemen, maar ook de spraakverstaanbaarheid. U of uw kind kan namelijk niet alleen de omgeving weer waarnemen, maar ook zichzelf weer horen praten. De inspanning van wordt kleiner, waardoor functioneren makkelijker wordt.

Oticon heeft diverse toepassingen verwerkt in de hooroplossingen. Zo zijn er vele onderzoeken gedaan over hersenactiviteit en het gehoor. Dit draagt bij aan nog betere hooroplossingen. Met moderne technologie is er veel mogelijk. Vele extra toepassingen op en bij de hooroplossingen maken het mogelijk nog meer uit de functies ervan te halen.

Graag helpen wij u of uw kind verder bij het vinden van de juiste hooroplossing. Maak vrijblijvend een afspraak en wij denken graag met u mee.

DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio Annemiek's Hoorstudio - Menzis

Veelgestelde vragen

Waar is Annemiek’s Hoorstudio gevestigd?
Wij hebben twee locaties, deze zijn te vinden in Arnhem en Doetinchem.

Wij zijn er dus voor iedereen in de omgeving van Bemmel, Duiven, Elst, Huissen, Ulft, Aalten, Winterswijk en Velp.
Welke verschillende hoortoestellen zijn er mogelijk?
We bieden drie soorten hoortoestellen aan. De eerste is Completely In the Channel (CIC), dus onzichtbaar in uw oor. De tweede is In Het Oor (IHO) en de derde is Achter Het Oor (AHO). Welke wij u adviseren is afhankelijk van de mate waarin u hoorverlies heeft voor uw gehoor.
Welke merken biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
We hebben veel verschillende hoortoestellen in ons assortiment. We adviseren u graag over de meest passende oplossing. De volgende merken bieden wij aan:
- Oticon Opn Play
- ReSound Cochlear
- Oticon Opn S™
- Widex Moment
- Starkey Muse
- Starkey Livio Edge Al
- Phonak Audéo Paradise
- Bernafon Alpha
Welke vormen van gehoorbescherming biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
Wij bieden gehoorbescherming aan in verschillende vormen:
- Gehoorbescherming voor motorrijders en cabrio-bestuurders
- Zwemdoppen voor baby’s, kinderen en volwassenen
- Gehoorbescherming voor kinderen, bijvoorbeeld voor oudjaar of concerten
- Gehoorbescherming op maat, bijvoorbeeld voor schadelijke geluiden en muziek
Wat houdt het Hoorprofs keurmerk in?
Dit houdt in dat wij een zelfstandige audicien zijn en voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit. Wij werken als onderneming volledig merkonafhankelijk en bieden een uitgebreid assortiment hoortoestellen en hoorhulpmiddelen aan.
Hoe kan ik mijn hoortoestel opladen?
Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder batterijen of een accu. Welke batterijen behoren bij uw hoortoestel is afhankelijk van het type. Wij hebben hierover de nodige kennis en adviseren u hier graag over. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Hoe kan ik mijn hoortoestel schoonmaken?
U kunt uw hoortoestel schoonmaken met behulp van speciale reinigingsmiddelen. Welke dit zijn is afhankelijk van uw hoortoestel. Het regelmatig onderhouden van uw hoortoestel voorkomt jeuk en irritatie, bevordert de geluidskwaliteit en verlengt bovendien de levensduur van uw hoortoestel. Wij adviseren u graag en helpen u verder. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Worden de hoortoestellen vergoed door de verzekering?
Wij hebben een contract met alle verzekeraars. Neem contact op voor meer informatie of welke hoortoestellen vergoed worden door de verzekering en hoe wij u hierbij kunnen helpen.