Afspraak maken

Annemieks-hoorstudio - Hoortoestellen

CI informatiebijeenkomst MED-EL.
Datum: 8 oktober 2019
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Annemiek's Hoorstudio - Bakenbergseweg 72 in Arnhem
Klik hier voor meer informatie

Hoortoestellen

Bij Annemiek’s Hoorstudio nemen we tijd voor uitleg

Hoortoestellen en gehoorapparaten kunnen de oplossing zijn voor uw hoorprobleem. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen.

Wanneer u het juiste hoortoestel met behulp van Annemiek’s Hoorstudio heeft gevonden is het belangrijk dat u deze schoonmaakt en onderhoudt.

De verschillende hoortoestellen:
  • Completely In the Channel (CIC)
  • In het Oor (IHO)
  • Achter het Oor (AHO)

De verschillen tussen de hoortoestellen zijn vooral gebaseerd op de grootte van het hoortoestel, grootte van de batterij en de versterking die het hoortoestel kan geven. In de regel geldt hoe krachtiger het hoortoestel, hoe groter de batterij en hoe groter het hoortoestel.

Dit betekent dus dat wanneer u maar een kleine versterking nodig heeft, u een kleiner hoortoestel krijgt aangeboden.

Tegenwoordig wordt er vooral gebruik gemaakt van hoortoestellen achter het oor, in het oor of die geheel in het oorkanaal worden geplaatst.

Annemieks Hoorstudio - Hoortoestellen

Werking van het hoortoestel

De computer in het hoortoestel

De computer in het hoortoestel is de basis voor een goed werkend gehoorapparaat. De hoorcomputer kan naast de basisfunctie met verschillende functies worden uitgebreid:

  • Het filteren van achtergrondlawaai (bijv. het geluid van een stofzuiger)
  • Het inbouwen van een richtinggevoelige microfoon gericht op de spraak waardoor communicatie beter mogelijk is.
  • Het filteren van windgeruis
  • Het versterken van spraak van voren in geroezemoes voor betere communicatie.
  • Het versterken van muziek.

Ten slotte hebben de meeste hoorcomputers meer dan een kanaal. Deze kanalen zorgen er voor dat het hoortoestel betere en uitgebreidere mogelijkheden heeft om het geluid af te stemmen op het gehoorverlies.

Meer kanalen in de hoorcomputer zorgen ervoor dat we beter de hoorcurve kunnen volgen. Annemiek’s Hoorstudio kan daardoor beter het toestel op uw hoorprobleem en uw wensen afstellen.

Meer informatie over het gehoorapparaat:

Eerdere ervaringen

Gemiddeld 8,8 van de 8 beoordelingen

8,7

“Ik merkte dat ik steeds meer moeite kreeg met het verstaan van anderen in een drukke omgeving, maar niet wanneer het rustig was. Toen heb ik een afspraak gemaakt bij Annemiek’s Hoorstudio. Zij hebben mij door middel van een gehoortraining geholpen. Nu kan ik anderen beter verstaan in drukke ruimten, zonder hoortoestel!” Tim Duursma, 38

DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio