Afspraak maken

Annemiek's Hoorstudio - Hyperacusis therapie

Wist u dat u geholpen kan worden door de beste Audicien van 2017

Overgevoelig voor geluid?

80% ervaart binnen 12 weken veel minder last

Als geluid steeds te hard overkomt en u zich het liefst wilt beschermen of terugtrekken, dan kan het zijn dat u last heeft van hyperacusis. Hakken tikken niet meer prettig op het parket en u had altijd last van het bordkrijtje. Echter nu zijn er veel meer geluiden en/of alles is eigenlijk te hard.

We hebben allemaal een geluidstolerantiegrens. Als harde geluiden boven deze grens komen, zijn ze pijnlijk. Als de geluidstolerantiegrens is verlaagd kunnen normale geluiden al te hard zijn.

Eerdere ervaringen

Gemiddeld 8,7 van de 6 beoordelingen

8,7

“Sinds mijn dertigste draag ik hoortoestellen aan mijn beide oren. In mijn drukke baan communiceer ik veel met mensen en is het belangrijk hen goed te verstaan. Ik ben blij met een zelfstandige audicien zo dicht in mijn buurt. Als er iets met mijn hoortoestellen aan de hand is, loop ik bij Annemiek´s hoorstudio makkelijk naar binnen en krijg ik altijd snel goede en professionele hulp. Dat geeft mij een zeker gevoel.” Anna Heerschap, 48

Annemiek's Hoorstudio - Hyperacusis therapie

Anti-hyperacusis programma

Als geluid alsmaar te hard over komt en u wilt zich verstoppen voor de wereld, lees dan eerst het onderstaande.

  • 8-10 weken
  • Dagelijks 45-90 minuten
  • Dagelijks 15-30 minuten klanktherapie

Het Anti-Hyperacusis programma is bedoeld om de geluidsverwerking weer normaal te regelen. Het weer waarnemen van geluidvolumes vormt een belangrijk deel van het Anti-Hyperacusis programma.

Is al het geluid in uw omgeving plotseling te hard geworden? Dan is het mogelijk dat wij u informatie en eventueel een training geven om uw leven dragelijker te maken.

Het doel van de Anti-Hyperacusis training

Het doel van deze training is om het gehoorcentrum in de hersens te stimuleren en te ontspannen. Zo leren uw hersenen weer in de juiste verhoudingen op geluid te reageren.

Wekelijks begeleiden wij u met een training app en bepalen samen met u hoeveel tijd u in de training steekt. Voor het succes van de training is het noodzakelijk dat u dagelijks voor het slapen, tijd inruimt om te trainen. Dit is naar onze mening een kleine investering voor de kwaliteit van leven die u ervoor terug kunt krijgen.

Oorzaak hyperacusis

De oren van mensen met hyperacusis hebben een beperking in hun zogenaamd ‘dynamisch bereik’. Het dynamisch bereik is het vermogen van onze oren om zich snel aan te passen aan wisselende geluidssterkten.

Snelle veranderingen in geluid kunnen door mensen die overgevoelig zijn voor geluid moeilijk worden verwerkt, waardoor de geluiden niet worden gedempt en te luid of te scherp binnenkomen. (bron)

De oorzaak van hyperacusis is niet bekend, wel is het belangrijk dat er altijd door huisarts, KNO-arts en Audiologisch centrum gekeken wordt of er geen medische oorzaken aan ten grondslag liggen.

Helaas wordt in de meeste situaties geen concrete medische oorzaak gevonden. Leren leven met hyperacusis is een hele opgave als zelfs het rituelen van de krant te luidruchtig is. Er zijn trainingen om hyperacusis weer leefbaar te maken.

DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio