Afspraak maken

Gehoorbescherming motor - Annemieks Hoorstudio
Gehoorbescherming

Motor- en Cabriorijders

Motorrijders denken vaak dat de gehoorbescherming voor motorrijders bedoeld is om het oor te beschermen tegen het geluid van de motor. Echter is dit niet de reden waarom motorrijders gehoorbescherming moeten dragen.

De oorzaak voor gehoorproblemen bij motorrijders komt namelijk door het suizen van de wind. Ook bestuurders van een cabriolet hebben last van dit windgeruis. Cabriolet rijders zijn zich vaak nog minder bewust van de risico’s voor hun oren.

Annemiek's Hoorstudio - Gehoorbescherming motor- en cabriorijders

Gehoorbescherming voor Motor- of Cabriorijders

Gehoorbescherming altijd meenemen is het advies

Er is bekend dat oren die 10 minuten blootstaan aan windgeruis dat bij 120 kilometer per uur hoort, al voldoende is om de eerste gehoorschade te veroorzaken.

Het is belangrijk oren te beschermen tegen dit geluid. Langdurig blootstaan aan te veel geluid veroorzaakt schade aan het oor. Beschermen doe je door bijvoorbeeld maat gemaakte gehoorbescherming. Daarin zitten speciale filters. Hierdoor worden de oren goed beschermd tegen het windgeruis.

De gehoorbeschermers voor motorrijders hebben daarnaast een speciale pasvorm zodat er geen druk op de oren ontstaat als een helm wordt gedragen. Ze kunnen ook aangepast worden om communicatie op de motor mogelijk te maken.

Een voordeel van de gehoorbescherming tegen windgeruis is dat de oren niet oververmoeid raken. Zowel motorrijders als bestuurders van een cabriolet geven aan dat een rit met gehoorbescherming minder vermoeiend is, dan een rit zonder gehoorbescherming.

Annemiek’s Hoorstudio wil dat de gehoorbescherming die u aanschaft past bij uw oor. Goede gehoorbescherming wordt dus op maat gemaakt. Zo past de gehoorbescherming precies in het oor. Hierdoor zit deze comfortabel en veroorzaakt geen drukplekken. Annemiek’s Hoorstudio levert alle merken gehoorbescherming waaronder Audiform,ACS, Alpine, Exinore en Filterz.

Vrijblijvend advies
of bel voor meer informatie
DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio Annemiek's Hoorstudio - Menzis

Veelgestelde vragen

Waar is Annemiek’s Hoorstudio gevestigd?
Wij hebben twee locaties, deze zijn te vinden in Arnhem en Doetinchem.

Wij zijn er dus voor iedereen in de omgeving van Bemmel, Duiven, Elst, Huissen, Lichtenvoorde, Ulft, Aalten, Winterswijk en Velp.
Welke verschillende hoortoestellen zijn er mogelijk?
We bieden drie soorten hoortoestellen aan. De eerste is Completely In the Canal (CIC), dus onzichtbaar in uw oor. De tweede is In Het Oor (IHO) en de derde is Achter Het Oor (AHO). Welke wij u adviseren is afhankelijk van de mate waarin u hoorverlies heeft voor uw gehoor.
Welke merken biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
Wij bieden diverse merken aan. Hier een greep uit de merken:
- Widex
- Oticon
- Phonak
- Starkey
Welke modellen bieden jullie aan?
We hebben veel verschillende hoortoestellen in ons assortiment. We adviseren u graag over de meest passende oplossing. De volgende modellen bieden wij onder andere aan:
- Oticon Real
- ReSound Cochlear
- Oticon More
- Widex Moment
- Starkey Livio Edge Al
- Phonak Audéo Paradise
Welke vormen van gehoorbescherming biedt Annemiek’s Hoorstudio aan?
Wij bieden gehoorbescherming aan in verschillende vormen:
- Zwemdoppen voor baby’s, kinderen en volwassenen
- Gehoorbescherming voor kinderen, bijvoorbeeld voor oudjaar of concerten
- Gehoorbescherming op maat, bijvoorbeeld voor schadelijke geluiden en muziek
Wat houdt het Hoorprofs keurmerk in?
Dit houdt in dat wij een zelfstandige audicien zijn en voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit. Wij werken als onderneming volledig merkonafhankelijk en bieden een uitgebreid assortiment hoortoestellen en hoorhulpmiddelen aan.
Hoe kan ik mijn hoortoestel opladen?
Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder batterijen of een accu. Welke batterijen behoren bij uw hoortoestel is afhankelijk van het type. Wij hebben hierover de nodige kennis en adviseren u hier graag over. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Hoe kan ik mijn hoortoestel schoonmaken?
U kunt uw hoortoestel schoonmaken met behulp van speciale reinigingsmiddelen. Welke dit zijn is afhankelijk van uw hoortoestel. Het regelmatig onderhouden van uw hoortoestel voorkomt jeuk en irritatie, bevordert de geluidskwaliteit en verlengt bovendien de levensduur van uw hoortoestel. Wij adviseren u graag en helpen u verder. Bel voor meer informatie of maak een afspraak en kom langs op locatie.
Worden de hoortoestellen vergoed door de verzekering?
Wij hebben een contract met alle verzekeraars. Neem contact op voor meer informatie of welke hoortoestellen vergoed worden door de verzekering en hoe wij u hierbij kunnen helpen.