Afspraak maken

Gehoorbescherming motor - Annemieks Hoorstudio

Met betrekking tot het coronavirus, melden wij u dat er hygiënische maatregelen zijn getroffen, zodat u onze winkels kunt blijven bezoeken op afspraak

Gehoorbescherming

Motor- en Cabriorijders

Motorrijders denken vaak dat de gehoorbescherming voor motorrijders bedoeld is om het oor te beschermen tegen het geluid van de motor. Echter is dit niet de reden waarom motorrijders gehoorbescherming moeten dragen.

De oorzaak voor gehoorproblemen bij motorrijders komt namelijk door het suizen van de wind. Ook bestuurders van een cabriolet hebben last van dit windgeruis. Cabriolet rijders zijn zich vaak nog minder bewust van de risico’s voor hun oren.

Annemiek's Hoorstudio - Gehoorbescherming motor- en cabriorijders

Gehoorbescherming voor Motor- of Cabriorijders

Gehoorbescherming altijd meenemen is het advies

Er is bekend dat oren die 10 minuten blootstaan aan windgeruis dat bij 120 kilometer per uur hoort, al voldoende is om de eerste gehoorschade te veroorzaken.

Het is belangrijk oren te beschermen tegen dit geluid. Langdurig blootstaan aan te veel geluid veroorzaakt schade aan het oor. Beschermen doe je door bijvoorbeeld maat gemaakte gehoorbescherming. Daarin zitten speciale filters. Hierdoor worden de oren goed beschermd tegen het windgeruis.

De gehoorbeschermers voor motorrijders hebben daarnaast een speciale pasvorm zodat er geen druk op de oren ontstaat als een helm wordt gedragen. Ze kunnen ook aangepast worden om communicatie op de motor mogelijk te maken.

Een voordeel van de gehoorbescherming tegen windgeruis is dat de oren niet oververmoeid raken. Zowel motorrijders als bestuurders van een cabriolet geven aan dat een rit met gehoorbescherming minder vermoeiend is, dan een rit zonder gehoorbescherming.

Annemiek’s Hoorstudio wil dat de gehoorbescherming die u aanschaft past bij uw oor. Goede gehoorbescherming wordt dus op maat gemaakt. Zo past de gehoorbescherming precies in het oor. Hierdoor zit deze comfortabel en veroorzaakt geen drukplekken. Annemiek’s Hoorstudio levert alle merken gehoorbescherming waaronder Audiform,ACS, Alpine, Exinore en Filterz.

Vrijblijvend advies
of bel voor meer informatie
DSW - Annemiek's Hoorstudio VGZ - Annemiek's Hoorstudio Multizorg - Annemiek's Hoorstudio CZ - Annemiek's Hoorstudio De friesland zorgverzekeraar - Annemiek's Hoorstudio Achmea - Annemiek's Hoorstudio Annemiek's Hoorstudio - Menzis